Trogirski škverani gradit će dva putnička jedrenjaka za Švicarce

Bez autora
Jul 23 2012

U Brodotrogiru potpisana su dva ugovora za putničke jedrenjake za krstarenje (Passenger Sailing Ship). To je sastavni dio strategije definiran Integralnim planom razvitka, odnosno Programom restrukturiranja trogirskog škvera, jednako kao i kontinuitet i rezultat aktivnosti na popravcima i rekonstrukcijama takvih i sličnih plovila duži niz godina. Brodovi radnog naziva Novogradnja 327 i Novogradnja 328 bit će dugački oko 90 metara. Moći će primiti 44 putnika. Pokretat će ih dva glavna pogonska stroja i postizat će brzinu od 14 čvorova. Jedrenjaci će biti opremljeni sa 3 jarbola i 7 jedara. Trogirski brodograditelji te će jedrenjake graditi za brodarsku kompaniju iz Švicarske, a isporuka je planirana u 2014. godini. Brodotrogir na ovaj način otvara prostor u novim nišama u kojima je bio prije 40 godina. Projekt ovog inovativnog i posebnog broda izradili su njegovi stručnjaci.

Trogirski škverani gradit će dva putnička jedrenjaka za ŠvicarceU Brodotrogiru potpisana su dva ugovora za putničke jedrenjake za krstarenje (Passenger Sailing Ship).

To je sastavni dio strategije definiran Integralnim planom razvitka, odnosno Programom restrukturiranja trogirskog škvera, jednako kao i kontinuitet i rezultat aktivnosti na popravcima i rekonstrukcijama takvih i sličnih plovila duži niz godina.

Brodovi radnog naziva Novogradnja 327 i Novogradnja 328 bit će dugački oko 90 metara. Moći će primiti 44 putnika. Pokretat će ih dva glavna pogonska stroja i postizat će brzinu od 14 čvorova. Jedrenjaci će biti opremljeni sa 3 jarbola i 7 jedara.

Trogirski brodograditelji te će jedrenjake graditi za brodarsku kompaniju iz Švicarske, a isporuka je planirana u 2014. godini. Brodotrogir na ovaj način otvara prostor u novim nišama u kojima je bio prije 40 godina. Projekt ovog inovativnog i posebnog broda izradili su njegovi stručnjaci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik